Ligue Nationale Alzheimer Liga ASBL/vzw/VoG

De campagne ‘Tiny en haar verwarde opa’ gaat succesvol verder!

De campagne Tiny
Op 21 september 2019, Werelddag Dementie, werd aan de pers de lancering van de campagne “Tiny en haar verwarde opa” aangekondigd, om het gratis nummer 0800 15 225 van de Nationale Alzheimer Liga te promoten. U kunt dit nummer bellen als u vragen hebt over de ziekte van Alzheimer en alle andere vormen van dementie of als u nood heeft aan een luisterend oor en eens wenst te ventileren.

Voorlezing in twee talen op de basisschool van Ganshoren

Voorlezing op de basisschool van Ganshoren

Ter gelegenheid van de Werelddag Dementie werd op 20 september 2019 een tweetalige lezing georganiseerd door de Nationale Alzheimer Liga op de basisschool van Ganshoren. Kinderen hadden de gelegenheid om naar het verhaal te luisteren van “Tiny en haar verwarde opa” in zowel het Frans als het Nederlands! De leerlingen waren zeer aandachtig en hadden heel veel vragen en opmerkingen. Het bewijs dat dit thema ook leeft onder de jongere generatie.

Bezoek aan het Marcel Marlier-centrum

Bezoek aan het Marcel Marlier-centrum. Crédit Photos: Ville de Mouscron

Sabine Henry, voorzitter van de Nationale Liga (LINAL), werd op 13 november 2019 uitgenodigd door het Centrum Marcel Marlier, gewijd aan de ontwerper van Martine! De burgemeester van Moeskroen vergezelde haar tijdens het bezoek. ‘s Avonds werd in Moeskroen een conferentie georganiseerd met als thema “Visie en aanpak voor mensen met dementie in een woonzorgcentrum”.

Hoe bestel je “ Tiny en haar verwarde opa “?

De speciale editie van het boek “Tiny en haar verwarde opa” kan besteld worden via de website alzheimer.be/martine voor een prijs van € 6 (+ verzendkosten: € 2 voor België, voor Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Nederland worden verzendkosten berekend wanneer u bestelt, afhankelijk van het aantal boeken en de bestemming). Het is ook mogelijk om een betaling te plaatsen op rekeningnummer BE36 3200 0660 6881 van LINAL met vermelding  ‘Bestelling boekje ‘Tiny en de verwarde opa’, aantal vermelden, naam en adres voor de levering’. De opbrengst van de verkoop zal worden gebruikt om de hulp en ondersteuning te geven aan mensen met dementie en hun families, maar ook om het taboe rond dementie te verder te doorbreken.

Boek “Tiny en haar verwaarde opa”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code