Ligue Nationale Alzheimer Liga ASBL/vzw/VoG

Tiny en haar verwarde opa

Op 21 september is het de 25ste Wereld Alzheimer Dag. De Nationale Alzheimer Liga zet deze dag in de kijker met een bewustmakingscampagne rond het gratis nummer 0800 15 225, gericht op het grote publiek, professionals, patiënten en hun familie en vrienden. Centraal in de campagne staat een jonge heldin die voor velen onder ons een stukje jeugdsentiment betekent, en ook vandaag nog deel blijft uitmaken van het leven van onze kinderen: Tiny.

Tiny en haar verwarde opa

Tiny houdt van haar grootvader. Ze brengen veel tijd samen door, ze hebben plezier, ze spelen, tot de dag waarop haar grootvader plots gaten in zijn geheugen krijgt… Via een speciale editie over de ziekte van Alzheimer volgen we de avonturen van het meisje dat zich zorgen maakt over de recente vergeetachtigheid en gedragsveranderingen van haar grootvader tot de aankondiging van de ziekte.

Wat gebeurt er met opa? Doet het pijn? Lijdt hij? Houdt hij nog steeds van mij? Zal hij genezen? … Allemaal vragen waar jong en oud soms mee geconfronteerd worden.

Onthoud dit nummer: 0800 15 225

Mensen met de ziekte van Alzheimer voelen zich vaak verkeerd begrepen, zitten in een sociaal isolement en worden aan zichzelf overgelaten. Daarom lanceert De Nationale Alzheimer Liga vandaag een campagne rond een gratis nummer, dat voor iedereen vlot bereikbaar is, en dit 7 dagen op 7.

Wie vragen heeft, niet echt weet wat te doen, met iemand wil praten of ervaringen wil uitwisselen, kan voortaan terecht – in het Nederlands of het Frans – op één enkel nummer: 0800 15 225.

Waar het boek Tiny en haar verwarde opa te bestellen?

De speciale editie van het boek Tiny is vanaf 20 september te koop via de website alzheimer.be/tiny en kost 6€ (verzendingskost: 2€). Het zal ook mogelijk zijn om het boek via het gratis nummer 0800 15 225 te bestellen.

De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt om mensen met dementie en hun familie te steunen maar ook om de ziekte van Alzheimer meer bespreekbaar te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code