Ligue Nationale Alzheimer Liga ASBL/vzw/VoG

Zet dementie mee op de kaart!

Goed voor druk “De Stilte van Alzheimer”

De Ligue Nationale Alzheimer Liga ASBL/vzw/VoG geeft op 21 augustus de goed voor druk bij Philately & Stamps Printing voor de postzegeluitgifte ‘De Stilte van Alzheimer’. Zo trekken de regionale liga’s, onder voorzitterschap van de Ligue Nationale Alzheimer Liga, de campagnemaand op gang rond de ziekte van Alzheimer en aanverwante dementie die zal eindigen op de Wereld-Alzheimerdag 21 september.

Met de “goed voor druk” rolt de postzegel «De Stilte van Alzheimer» ontworpen door de kunstenaar Heike Sofia Villavicencio Rammeloo, van de persen. Deze postzegel is te koop vanaf 31 augustus en maakt deel uit van de collectie 2020.

Deze ochtend schreven Prof. dr. Chantal Van Audenhove en acteur Carry Goossens, meter en peter van de AZL Vlaanderen, ook de eerste herinneringskaarten via Mobile Postcard, want mooie herinneringen betekenen een fijne houvast voor personen met dementie. De Alzheimer Liga geeft gedurende de Wereldmaand Dementie die loopt tot 21 september 10.000 gratis Mobile Postcards met de actiecode DEMENTIE. Zo krijgt
iedereen de kans om een kleine houvast te versturen.

Wie trouwens lid wil worden van de Alzheimer Liga Vlaanderen krijgt tijdens de Wereldmaand Dementie een welkomstgeschenk: 3 extra Mobile Postcards of een vel met 10 postzegels «De Stilte van Alzheimer».

Ondertussen loopt ook de oproep #dichterbijelkaar. De Alzheimer Liga Vlaanderen wil op de Werelddag Dementie op 21 september, het boek ‘Dichterbij elkaar’ uitbrengen met daarin de gedichten , brieven en beelden van iedereen die dementie onder de aandacht wil brengen. Een onafhankelijke jury zal op 1 september uit de ingezonden gedichten en beelden de selectie maken die in het boek zal opgenomen worden. Meer
informatie en inschrijving vind je op www.alzheimerliga.be/ nieuws/dichterbijelkaar.

Dementie, Alzheimer: hoe kunnen we er niet bezorgd om zijn?

De cijfers van het Internationaal Alzheimer-rapport (ADI) van 2019 laten zien dat 52 miljoen mensen over de hele wereld een vorm van dementie hebben. In België zou dit overeenkomen met 193.000 mensen. En volgens de prognoses in dit verslag zou dit cijfer mogelijk verdubbelen in 20 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code