Ligue Nationale Alzheimer Liga

Een initiatief van de Nationale Alzheimer Liga.

21 september 2015 - Wereld Alzheimer Dag:

Ligue Nationale Alzheimer Liga lanceert « Memorepair »

 

Steun Alzheimer patiënten door je herinneringen te digitaliseren

 

21 september 2015 - De Ligue Nationale Alzheimer Liga lanceert naar aanleiding van Wereld Alzheimer Dag een uniek initiatief: memorepair.be. Memorepair is een online digitaliseringsdienst waarmee je je herinneringen kan herstellen en mensen kan steunen die zich niets meer herinneren. Het initiatief wordt vandaag voorgesteld tijdens de Alzheimer Café Day in Brussel, dat naar jaarlijkse gewoonte plaatsvindt om Alzheimer patiënten en hun families een hart onder de riem te steken.

We hebben allemaal herinneringen. Deze zitten helaas vaak opgesloten in oude filmrolletjes, VHS cassettes, dia’s, etc. Dergelijke herinneringen zijn vandaag vaak onbereikbaar aangezien we niet meer over de juiste apparatuur beschikken om ze af te spelen. Hetzelfde geldt voor mensen met Alzheimer: zij vinden geen toegang meer tot hun geheugen. Daarom lanceert de Ligue Nationale Alzheimer Liga Memorepair.be: een website die je toestaat om je herinneringen die je op zolder hebt bewaard, in te sturen en te laten digitaliseren.

Alle info om uw materiaal te laten digitaliseren en/of de liga te steunen, kan u vinden op www.memorepair.be. De campagnefilm is terug te vinden op de Memorepair YouTube en Facebook pagina.

 


Ligue Nationale Alzheimer Liga

rue Brogniez 46
Brogniezstraat 46
B-1070 Brussel / Bruxelles

0800 15 225

   


 

 

Onder de hoge bescherming
van hare Majesteit de Koningin

Ligue Nationale Alzheimer Liga asbl/vzw/vog © 2013